Refurbished, je hebt het vast weleens gehoord. Maar wat betekent refurbished precies? Refurbished wordt vaak genoemd als je iets tweedehands of gebruikt koopt. Je kunt ook opgeknapte producten zo goed als nieuw kopen, in hun eigen verpakking of tenminste met de accessoires die er meestal bij zitten.

Refurbished producten worden ook wel tweedehands producten genoemd. Laat je hierdoor absoluut niet afschrikken! Refurbished kopen biedt meerdere voordelen, zonder dat je net zoveel betaald als een nieuw product. Als je een refurbished toestel koopt, is het bijna altijd verkrijgbaar met de originele accessoires en in de originele verpakking.

Wat betekent refurbished?

Refurbished betekent dat een product op gebreken gecontroleerd wordt, zo nodig gerepareerd en onder dezelfde merknaam opnieuw aangeboden. Refurbished betekent in het Engels “opgeknapt” of “gereviseerd”. Binnen de computerwereld, is de term bij de meeste mensen wel bekend, hoewel hij nu ook gebruikt wordt door een groeiend aantal bedrijven die elektronica verkopen, zoals smartphones en tablets.

Het proces wordt vaak gedaan door gespecialiseerde bedrijven die het product weer verkopen. In plaats van gewoon geld terug te geven, controleren deze bedrijven het toestel en repareren het zo nodig voor ze het onder hun eigen naam of die van de leverancier die hen de opdracht gegeven heeft, te koop aanbieden. Omdat dergelijke apparatuur op gebreken wordt gecontroleerd en gerepareerd, worden opgeknapte toestellen betrouwbaarder geacht dan gebruikte enen.

Kortom, een refurbished apparaat is een gebruikt product die door een officieel bedrijf gecontroleerd en zo nodig gerepareerd is. Op deze manier heeft het toestel dezelfde kwaliteit als een nieuwe.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Er zit een groot verschil tussen refurbished en tweedehandse producten. Een tweedehands product verwijst naar een product dat meestal door een particulier wordt aangeboden na eigen gebruik. Je kunt bijvoorbeeld tweedehands producten kopen op sites als Marktplaats. Een refurbished toestel is meestal het resultaat van een samenwerking tussen een leverancier en/of fabrikant die defecte toestellen weer in omloop wil brengen, met de bedoeling dat de klanten nog steeds dezelfde kwaliteit krijgen als nieuwe producten. Zo wordt je toestel zorgvuldig op defecten gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Na dit proces heeft het toestel dezelfde kwaliteit als een nieuw toestel. Het verschil tussen refurbished en tweedehands zit hem dus vooral in van wie je koopt en de zorgvuldige controle op defecten.

Wat is refurbished

Wat zijn de voordelen van refurbished?

Een refurbished product heeft veel voordelen ten opzichte van een tweedehands of nieuw product. Eerst en vooral worden gereviseerde producten grondig op kwaliteit gecontroleerd. Je kunt vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van dit product als je het koopt. Bovendien krijg je bij de meeste partners van RefurbishedXL 2 tot 3 jaar garantie op je refurbished toestel. Met een refurbished iMac, iPhone of MacBook heb je dus dezelfde technische kwaliteit als nieuwe, maar tegen een merkbaar lagere prijs. Met het kopen van refurbished geef je dus niets op. Je hoeft je dus geen enkele zorgen te maken als je refurbished koopt.

Is refurbished betrouwbaar?

Refurbished producten wordt zorgvuldig nagekeken en opgeknapt door gespecialiseerde technici. Ze zijn dus even goed als nieuwe producten. Refurbished is daarom een veilige keuze en volledig betrouwbaar.

Sommige mensen voelen zich onzeker als ze refurbished producten kopen. Maar je hoeft je hierover helemaal geen zorgen te maken. Je kunt refurbished kopen met 100% betrouwbaarheid. Veel van onze partners geven je 2 tot 3 jaar garantie op je product. Mocht er toch een defect ontstaan, dan kun je deze kosteloos laten repareren tijdens de garantieperiode.

Bij het refurbished proces wordt het apparaat zorgvuldig nagekeken en worden defecten die aan het apparaat gevonden werden verholpen. Je krijgt van onze refurbished partners een uitgebreide garantie op je product, dus als er toch iets mis gaat, hoef je je geen zorgen te maken. De meeste opgeknapte producten zijn meteen na ontvangst klaar voor gebruik, omdat het toestel tijdens het opknapproces alle instellingen heeft teruggezet en alle gegevens heeft gewist.

Als je een opgeknapt product koopt van een online winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van opgeknapte producten, kun je ervan uitgaan dat je opgeknapte toestel net zo veilig is als een nieuwe mobiel. Natuurlijk kun je, als er toch iets mis gaat met je product, contact opnemen met de klantenservice voor hulp.

Waar komen refurbished producten vandaan?

Er worden jaarlijks wereldwijd miljoenen producten gefabriceerd en geconsumeerd. Door de toenemende concurrentie en beschikbaarheid worden alle producten steeds betaalbaarder. Dit heeft echter ook nadelen: door de korte houdbaarheid van consumentenelektronica, zoals mobiele telefoons en laptops, is er wereldwijd een grote hoeveelheid gebruikte apparaten.

Tegelijk moeten veel bedrijven regelmatig kantoorapparatuur (bv. desktops of laptops) vervangen wegens slijtage. Dit resulteert uiteindelijk in miljoenen bedrijfseigen producten die hun eigenaars om verschillende redenen niet meer nodig hebben: fusies en overnames, bedrijfssluitingen of gewoon nieuwe aankopen – en dus nog perfect functionerende hardware die als refurbished artikelen op de markt belandt.

Onze partners zijn gespecialiseerd in het opkopen en/of “opknappen” van deze gebruikte artikelen, overtollige voorraden, geretourneerde producten, en afgeschreven goederen van bedrijven en klanten. Deze goederen worden dan door onze partners op gebreken, uiterlijk en kwaliteit beoordeeld, volgens de hoge kwaliteitsnormen die zij stellen.

Bovendien brengen veel klanten hun gloednieuwe aankopen om verschillende redenen terug (bv. verkeerd besteld product of incompatibele software) – na controle bieden we hen opgeknapte artikelen aan tegen aantrekkelijke prijzen, zodat een geïnteresseerde het toestel zonder nadelen of beperkingen kan blijven gebruiken.

Waar moet je op letten als je een refurbished product koopt?

Als je voor het eerst een opgeknapt product koopt, is het belangrijk dat je uitzoekt waar de producten precies vandaan komen en aan welke kwaliteitscriteria ze voldoen voor je beslist. Daarom kunnen we je alleen maar aanraden geen tweedehands goederen van onbekende bronnen te kopen.

Bovendien moet er altijd goede informatie beschikbaar zijn over het toestel zelf of in een begeleidende folder staan waaruit blijkt dat dit artikel opgeknapt is en of er na aankoop garantievoorwaarden gelden. In ons aanbod hebben alle toestellen 2 tot 3 jaar garantie, ongeacht hun herkomst.

Wat is de werkwijze van refurbished producten?

Het proces van een refurbished product gaat als volgt te werk:

  1. Het product wordt gereinigd en zo nodig gerepareerd.
  2. Alle defecte onderdelen van het apparaat worden vervangen door nieuwe (als die er niet zijn, wordt dat in de productbeschrijving vermeld). Een gereviseerd product heeft dezelfde prestaties als een nieuw, maar tegen een lagere prijs.
  3. Het product wordt grondig en professioneel gereinigd.
  4. Nogmaals getest en geïnspecteerd voor het weer te koop aangeboden wordt onder de noemer “refurbished”. Gegradueerd volgens de reden van verkoop, indien van toepassing.

In het kort, als een opgeknapt product bij onze partners binnenkomt gaat het als volgt: Een nieuw product wordt uit de doos gehaald en op een professionele manier nagekeken of alles naar behoren werkt. Dit heet opknappen of verjongen. Met dit proces begint een nieuwe garantieperiode. Het product wordt dan opnieuw getest in een interne kwaliteitscontrole afdeling voor het te koop wordt aangeboden bij RefurbishedXL onder de naam refurbished. Het ziet er bijna als nieuw uit – maar voor de helft van de prijs!