Is het tijd voor een andere telefoon, maar weet je niet zo goed of jij voor een nieuwe telefoon moet gaan of toch voor een refurbished model? Er zitten natuurlijk verschillende voordelen aan nieuwe telefoons, maar misschien wel net zo veel aan refurbished modellen. Hieronder bespreken wij de verschillende voordelen van zowel refurbished als nieuwe telefoons.

Refurbished of nieuwe telefoon
Refurbished of nieuwe telefoon: waarvoor kies je? 2

Voordelen van een nieuwe telefoon

Is jouw huidige telefoon aan vervanging toe en ben jij aan het twijfelen of een tweedehands telefoon of een nieuwe telefoon beter bij jou past? Er zitten veel verschillende voordelen aan het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Allereerst dat je zelf kunt kiezen welk model je wil en je alles vanaf het begin precies kunt instellen zoals jij het wil. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat er bij een tweedehands telefoon hier en daar een beschadiging zit. Bij een nieuwe telefoon heb je dit natuurlijk niet. 

Misschien wel het grootste voordeel van een nieuwe telefoon is dat je zelf kunt kiezen of je voor een sim-only-abonnement of voor een mobiel met abonnement gaat. Een sim-only-abonnement is een abonnement dat op een simkaartje staat, waardoor je snel en gemakkelijk kunt bellen en internetten. Daarnaast kun je met een sim-only-abonnement ook makkelijk switchen van telefoon tussentijds. Ook kun je met een nieuwe telefoon kiezen voor een abonnement waarbij je ook betaalt voor het toestel, je betaalt in een bepaalde periode deze telefoon eigenlijk af door middel van de kosten van het abonnement per maand. In dat geval is het dus erg slim om mobiele telefoons te vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je een toestel kiest dat bij jou past.

En wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?

Zoals hierboven al even benoemd werd zitten er natuurlijk ook voordelen aan refurbished modellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kostenplaatje: refurbished telefoons kunnen ervoor zorgen dat je soms wel honderden euro’s bespaart. Daarnaast is een refurbished telefoon helemaal gecheckt en hierdoor heb je optimale garantie. Ook een groot voordeel van een refurbished toestel is dat je een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Al met al zitten er dus ook veel verschillende voordelen aan een refurbished model. Natuurlijk kun je ook een sim only abonnement afsluiten voorbij je refurbished telefoon, zodat je alsnog kunt genieten van belminuten en data. Vergelijk sim only abonnementen en kies een passend abonnement voor jouw refurbished telefoon.

Of een nieuwe telefoon of een refurbished toestel beter is, dat ligt aan jou. Beide opties hebben zo hun voordelen. Vraag jezelf daarom af wat het beste bij jou past en maak op basis daarvan jouw beslissing.