De kracht van goede verf moet niet onderschat worden. Vaak is het niet nodig om iets compleet te vervangen, want met het juiste plan van aanpak kun je ook allerlei oppervlakken van een tweede leven voorzien. Verf is een goede manier om een oppervlak er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Bovendien kun je de complete uitstraling van een ondergrond aanpakken, voor een frisse look. In deze blog laten we je zien welke soorten verf je hiervoor kunt gebruiken.

6422

Buitenverf

De naam geeft het al aan: buitenverf is verf die je buiten toepast. Een aantal eigenschappen maken deze soort verf geschikt voor buiten. Ten eerste is er de weerbestendigheid. Buitenverven zijn bestand tegen neerslag, maar ook tegen de harde wind en de Uv-straling van de zon. Deze verf is van een hoge kwaliteit en weet buiten goed zijn kleur en glans te behouden. Dit zijn producten met een algeheel uitmuntende buitenduurzaamheid. Vaak zijn deze producten geschikt voor 4-seizoenen onderhoud. Buitenverf kun je aanbrengen op hout buiten, maar ook voor materialen zoals kunststof en metaal zijn passende producten verkrijgbaar.

Metaalverf

Heb je te maken met een metalen ondergrond die bijvoorbeeld aan het roesten is dan wel toe is aan een nieuw kleurtje? Wil je bijvoorbeeld hekken of garagedeuren van staal er zo goed als nieuw uit laten zien? In dat geval kun je het beste gebruik maken van metaalverf. Metaalverven zijn geschikt voor uiteenlopende metalen ondergronden. Deze verfsoort ziet er niet alleen goed uit, maar het biedt ook bescherming aan het oppervlak. Bovendien zijn veel producten roestwerend. Het roestproces wordt gestopt en, als er nog geen roest is, voorkomen.

Lakverf

Met lakverf bedoelen we alle producten die gebruikt kunnen worden voor het verven van hout. Lakverf kun je in allerlei categorieën verdelen, bijvoorbeeld trapverf en vloerverf. Lakken zijn ideaal als je deuren en kozijnen een nieuwe uitstraling wilt geven. Daarnaast is lakverf perfect als je oude meubels een tweede leven wilt geven. Je kunt ze geheel pimpen en van een nieuwe kleur voorzien. Zo hoef je geen nieuwe meubels aan te schaffen, want met een beetje creativiteit zien je meubels er weer zo goed als nieuw uit. Dat scheelt weer qua aankoopkosten.

Beits

Hout krijgt buiten met allerlei omstandigheden te maken. Vooral de weersomstandigheden kunnen een negatieve impact hebben op de levensduur van houten ondergronden buiten. Beits biedt houten oppervlakken buiten de beste bescherming. Neerslag en Uv-straling zullen het hout niet meer kunnen aantasten. Bovendien gaan beitsen vergrijzing van het hout tegen, wat voorkomt dat het hout er verweerd uit komt te zien. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je tuinmeubels er zo goed als nieuw uit blijven zien. Dat voorkomt dat je nieuw tuinmeubilair moet kopen. Waarom zou je dat doen als je gemakkelijk zelf je tuinmeubels een tweede leven kunt geven?

Muurverf

De impact van muurverf moet niet onderschat worden. Deze verfsoort is niet alleen perfect voor het renoveren van je muren, maar het kan de uitstraling van een gehele ruimte aanpassen. Pas maar eens een lichte kleur toe in plaats van een donkere kleur binnen een vertrek. Je zult meteen zien dat er een optisch effect ontstaat waarbij het vertrek ruimer lijkt. De verfkleur kan de hele sfeer binnen een ruimte veranderen. Muurverf kan in allerlei kleuren gemengd worden en is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Wil je ook een ruimte renoveren? Dit type verf is onmisbaar!