Telefoon waterschade is niet altijd te voorkomen. Een moment van onoplettendheid is al genoeg om ernstige schade te veroorzaken. Bij waterschade is het op de eerste plaats belangrijk dat er zo spoedig mogelijk wordt gereageerd. Soms is het kwaad echter al geschied en zit er niets anders op dan nog te onderzoeken of deze überhaupt gerepareerd kan worden en wat nog andere mogelijke opties zullen zijn. Maar wat is er dan mogelijk? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Repareren 

Bij waterschade iphone is het belangrijk dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Dit om verdere schade te voorkomen. Het maakt hierbij al verschil wat je in de eerste minuten na het incident hebt gedaan. Heb je de telefoon bijvoorbeeld direct uitgeschakeld? Is de batterij – indien mogelijk – verwijderd? Heb je de telefoon gedurende een langere periode laten rusten? Allemaal dingen die de schade hadden kunnen beperken. 

Als er ondanks alles toch schade is ontstaan, dan zit er niets anders op dan deskundige hulp inschakelen. Hoeveel dit gaat kosten en of het überhaupt mogelijk is, hangt natuurlijk af van de schade die is ontstaan. Daarom is het belangrijk dat de schade zo snel mogelijk wordt geïnventariseerd, zodat je weet waar je aan toe bent. 


Stel jezelf ook de vraag of je telefoon het nog waard is om te repareren. Als blijkt dat de kosten mogelijk hoger zijn dan de waarde van je telefoon, dan is het verstandiger om – hoe pijnlijk ook – deze dan toch maar te vervangen. De reparateur kan jou hier meer duidelijkheid over verschaffen. Het is in elk geval slim om af te spreken dat er pas aan de telefoon wordt gesleuteld als jij je toestemming hebt gegeven en je zeker weet hoeveel de reparatie gaat kosten. Zo weet je zeker dat je straks niet ongelooflijk veel geld kwijt bent. 

Telefoon vervangen 

Is het goedkoper om de telefoon te vervangen of is deze simpelweg niet meer te herstellen? Dan heb je geen andere keus dan op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon. We begrijpen ook dat dit om een flinke investering vraagt. Meestal gebeuren dit soort dingen ook juist op de verkeerde momenten. Net wanneer je krap bij kas zit bijvoorbeeld. 
Gelukkig zijn er ook goedkopere opties. Je kunt bijvoorbeeld voor een refurbished toestel kiezen. Dit is een telefoon die al eens eerder is gebruikt en vervolgens technisch gezien volledig is opgeknapt voor nieuw gebruik. Hoewel de buitenkant meestal nog wel wat gebruikerssporen toont, zal je hier in gebruik weinig van merken. Dit is een slimme manier om met een relatief klein budget toch nog een kwalitatieve en betrouwbare smartphone aan te schaffen. Met de nadruk op betrouwbaar. Je kunt er immers ook voor kiezen om tweedehands te kopen bij een particuliere aanbieder, maar dan weet je nooit zeker wat je koopt. Kies je voor refurbished, dan ontvang je ook garantie over je aankoop en beschik je dus over veel meer zekerheid.